زمان-گذشت جابجایی ابرها و ستارگان

زمان-گذشت جابجایی ابرها و ستارگان در آسمان نیاسر کاشان که توسط ایرج صفایی تهیه شده است

۰۱ آذر ۱۳۹۹ | ۰۹:۴۴ کد : ۱۶۹۶۹ فیلم ها آموزشها خبرها

شاید مشاهده مستقیم جابجایی ستارگان در آسمان چندان ساده نباشد. اما حرکت ابرها را می‌توان با چشم تشخیص داد. به ویژه اگر ارتفاع ابرها کمتر باشد، سرعت حرکت ظاهری آنها نسبت به ناظر زمینی بیشتر به نظر می‌رسد. در این کلیپ جابجایی ستارگان بخشی از آسمان از جمله پیکر آسمانی شکارچی و همچنین درخشان‌ترین ستاره آسمان یعنی ستاره شباهنگ را می‌توانید ببینید. به سادگی می‌توان جابجایی لکه‌های کوچک ابر که با سرعت بیشتری نسبت به ستارگان و تقریبا در جهت عکس ستارگان حرکت می‌کنند را مشاهده نمایید. این زمان-گذشت (timelapse) سه‌شنبه شب 20 آبان 1399 توسط ایرج صفایی در رصدخانه دانشگاه کاشان تصویربرداری و پویانمایی شده است. زمان واقعی تصویربرداری 29 دقیقه بوده است که اینجا در 17 ثانیه خلاصه شده است. برای مشاهده بهتر کلیپ، می‌توانید نخست آن را ذخیره کرده و آنگاه ببینید.

لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: پویانمایی ستاره ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان زمان‌-گذشت

( ۱ )