کیکاووس و پروین

تصویربرداری و شناخت‌گری بخشی از آسمان پیرا-قطبی توسط ایرج صفایی مسئول رسدخانه دانشگاه کاشان

۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۰:۳۶ کد : ۱۷۹۵۳ آموزشها اخترشناسی باستان خبرها چشم‌انداز آسمان

در این بخش آسمان پیکر آسمانی کیکاووس، پیکر آسمانی پروین، روش یافتن ستاره قطبی با پیکر آسمانی پروین نشان داده شده است. در ادامه رد نور ستارگان پیرا-قطبی در همان بخش از آسمان که این دو پیکر آسمانی قرار دارند را می‌توانید ببینید. این تصویر شامگاه سه‌شنبه پنجم امرداد 1400 توسط ایرج صفایی در رسدخانه دانشگاه کاشان ثبت گردیده است.

در کتاب التفهیم ابوریحان بیرونی، ستارگان دست‌های یک پیکر آسمانی (صورت فلکی) را دستان پروین نامیده است. بنابراین نام خود پیکر آسمانی هم که به تازی ذات‌الکرسی می‌نامند، باید پروین باشد. گفتنی است کیکاووس هم به تازی قیفاووس دگرگون شده است. کیکاووس پادشاه استوره‌ای ایران بوده و پروین باید همسر او باشد. خوشه پروین یا هفت خواهران، یک خوشه ستاره‌ای است که در نزدیکی همین پیکر آسمانی دیده می‌شود.

⚠️بازنشر مطالب این وبسایت تنها بعد از دریافت مجوز امکان‌پذیر است⚠️

گردآوری و نگارش: ایرج صفایی

کلید واژه ها: پیکر آسمانی پروین کیکاووس پیرا قطبی ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان