خوشه ستاره‌ای گوی‌سان M۲

تصویربرداری از خوشه ستاره‌ای گوی‌سان M۲ توسط ایرج صفایی در رسدخانه دانشگاه کاشان

۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۲:۱۹ کد : ۱۸۰۷۵ آموزشها خبرها چشم‌انداز آسمان

خوشه ستاره‌ای گوی‌سان(کروی) M2  یا NGC7089 که از دیدگاه ناظران زمینی در پیکر آسمانی آبریز دیده می‌شود، در فاصله حدود ۵۵ هزار سال نوری از ما بوده و قطر آن نزدیک به ۸۷ سال نوری است. این خوشه ستاره‌ای با عمر حدود ۱۳ میلیارد سال، یکی از پیرترین خوشه‌های ستاره‌ای کهکشان ما به حساب می‌آید. توده بسیار فشرده‌ای از ستارگان با جِرمی نزدیک به یکصد هزار برابر جرم خورشید که با تلسکوپ‌های آماتوری تفکیک ستارگان آن دشوار است. تصویر زیر با تلسکوپ اصلی رسدخانه دانشگاه کاشان در بامداد ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ توسط ایرج صفایی ثبت شده است. اگر عرض تصویر اندکی بیش از ۳۰ دقیقه کمانی در نظر گرفته شود، اندازه ظاهری این خوشه ستاره‌ای را می‌توان برآورد کرد.

⚠️بازنشر مطالب این وبسایت ممنوع است⚠️

کلید واژه ها: خوشه ستاره‌ای خوشه ستاره‌ای گوی‌سان کهکشان راه شیری M2 ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان