بیشترین کشیدگی غربی سیاره ناهید

شامگاه سه‌شنبه ۴ آبان ۱۴۰۰ سیاره ناهید به بیشترین کشیدگی غربی می‌رسد

۰۴ آبان ۱۴۰۰ | ۱۱:۴۴ کد : ۱۸۲۲۴ پدیده های نجومی خبرها

شامگاه سه‌شنبه ۴ آبان ۱۴۰۰ سیاره ناهید به بیشترین کشیدگی غربی در مدار خود می‌رسد. این بدان معنی است که بیشترین زمان برای دیدن این سیاره پس از غروب خورشید را خواهیم داشت. در این شب‌ها اگر با تلسکوپ به سیاره ناهید بنگریم، آن را نیم‌دایره‌ای می‌بینیم. در شبهای پس از آن، سیاره ناهید(به تازی زهره) در مدار خود اندک‌ اندک به زمین نزدیک‌تر می‌شود. شکل ظاهری ناهید هم از نیم‌دایره به هلال تغییر می‌یابد. ولی جدایی زاویه‌ای آن با خورشید کم‌کم کاهش می‌یابد. تا زمانی که تحت‌الشعاع خورشید قرار گیرد. هر جرم آسمانی که به جدایی زاویه‌ای کمتر از پنج درجه نسبت به خورشید برسد، تحت‌الشعاع خورشید بوده و دیدن آن چندان ساده نیست. سیاره ناهید پس از خورشید و ماه، درخشان‌ترین جرم آسمانی است. از این روی اگر در آسمان شامگاهی باشد. پیش از ستارگان و سیاره‌ها هویدا می‌شود. از این روی در برخی فرهنگ‌ها به آن ستاره فوضوله هم می‌گویند.

⚠️بازنشر مطالب این وبسایت ممنوع است⚠️

کلید واژه ها: سیاره سیاره ناهید ناهید آسمان شامگاهی ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان