اَبَر ماه و آتشکده نیاسر

تصویربرداری پیاپی از سر زدن ماه کامل بر فراز آتشکده نیاسر توسط ایرج صفایی مسئول رسدخانه دانشگاه کاشان

۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۱:۲۱ کد : ۲۰۴۴۵ پدیده های نجومی خبرها چشم‌انداز آسمان

پدیده اَبَر ماه پدیده چندان ویژه‌ای نیست. اما به دلیل اینکه مدار ماه دایره‌ای نیست و گاه نزدیک‌تر به زمین قرار می‌گیرد. بنابراین اندازه ظاهری ماه اندکی بزرگتر دیده می‌شود. هرچند ماه هر ۲۷ روز و ۷ ساعت و ۴۳ دقیقه یکبار به نزدیکترین فاصله تا زمین می‌رسد. اما فقط هنگامی که ماه کامل است و در نزدیک‌ترین فاصله، بدان اَبَر ماه می‌گویند. تصویربرداری از این پدیده در شامگاه ۲۰ اَمرداد ۱۴۰۱ بر فراز آتشکده نیاسر، توسط ایرج صفایی مسئول رسدخانه (رصدخانه) دانشگاه کاشان انجام گرفته و سپس با بَرهم نِهی چند تصویر، چنین تصویری بدست آمده است.

⚠️بازنشر مطالب این وبسایت ممنوع است⚠️

کلید واژه ها: اَبَزماه آتشکده نیاسر آتشکده ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان