ابرگونه سرِ اسب

تصویربرداری تک‌رنگ از ابرگونه سرِ اسب توسط ایرج صفایی در رسدخانه دانشگاه کاشان

۲۶ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۲:۱۶ کد : ۲۰۵۸۹ آموزشها خبرها چشم‌انداز آسمان

ابرگونه تاریک سرِ اسب بخشی از ابرگونه بزرگ شعله است که پیرامون ستاره شرقی پیکر آسمانی شکارچی دیده می‌شود. نور فرابنفش این ستاره به این ابرگونه تابش کرده و با برانگیختن الکترون‌های اتم‌هایش آن را درخشان می‌کند. در این بین بخشی از ابرگونه تاریک‌تر و همچون سرِ اسب نسبت به پس‌زمینه آن دیده می‌شود. از این روی بدان ابرگونه (به تازی سحابی) تاریک سرِ اسب می‌گویند. این بخش از آسمان زادگاه ستارگان جوان است. فاصله این ابرگونه از ما نزدیک به 1350 سال نوری یا 415 پارسک است. با چشم از پشت تلسکوپ‌های آماتوری نمی‌توان آن را دید. بنابراین یا باید تلسکوپ بزرگ و آسمانی کاملا تاریک باشد، و یا اینکه تصویربرداری شود. این تصویر ۱۰۰ ثانیه نوردهی بوده و ایرج صفایی با تلسکوپ اصلی رسدخانه (رصدخانه) دانشگاه کاشان تصویربرداری نموده است.

⚠️بازنشر مطالب این وبسایت ممنوع است⚠️

کلید واژه ها: ابرگونه تلسکوپ ابرگونه سر اسب سحابی سحابی سر اسب ابرگونه تاریک ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان