گزارش تصویری خورشیدگرفتگی ۱۴ی ۱۳۸۹

تصویر برداری از خورشیدگرفتگی ۱۴ دی ۱۳۸۹ در رصدخانه دانشگاه کاشان

۱۴ دی ۱۳۸۹ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۴۹۴ گرفتگی ماه و خورشید

به دلیل نیمه ابری بودن آسمان در منطقه نیاسر کاشان از لحظات اولیه خورشیدگرفتگی تصویر برداری امکان پذیر نبود.بنابراین از حدود ساعت 12:10 اولین تصاویر ثبت گردید. تصویر برداری از پشت تلسکوپ 10 اینچ TALL و بوسیله دوربین دیجیتال canon 5D انجام گرفته است.

یکی از اولین تصاویر خورشیدگرفتگی در ساعت 12:12 که البته ابر رقیقی روی خورشید را پوشانیده بود. با این وجود یکی از لکه های خورشیدی در بالای تصویر خورشید قابل مشاهده است.

تصویر از حداکثر گرفتگی در ساعت 12:49 که 36.6 از قرص خورشید توسط ماه پوشانیده شده است. در این هنگام چند لکه خورشیدی در نزدیکی مرکز قرص خورشید قابل مشاهده است.

دقایقی پس از حد اکثر گرفتگی در ساعت 13:16

تصویر گرفتگی در ساعت 13:59 در این لحظه لکه های خورشیدی مرکز قرص خورشید، همچنین لکه خورشیدی بسیار واضحی که دقایق اولیه گرفتگی مشخص بود با کنار رفتن قرص ماه مجددا هویدا گردیده است.

واپسین لحظات گرفتگی در ساعت 14:12 . مشاهده می شود که به جز دو مورد لکه ای دیگر بر سطح خورشید قابل مشاهده نیست.

دقایقی پس از اتمام گرفتگی در ساعت 14:15

عکسها از ایرج صفایی