تصویربرداری از دنباله‌دار سوچینشان-اتلس با تلسکوپ اصلی رسدخانه دانشگاه کاشان توسط ایرج صفایی

۳۰ مهر ۱۴۰۳ | ۱۲:۲۷ کد : ۲۴۶۳۱ پدیده های نجومی دنباله دارها خبرها

تصویربرداری از دنباله‌دار سوچینشان-اتلس (C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS)) در شامگاه یک‌شنبه، 29 مهر 1403 با تلسکوپ اصلی رسدخانه (رصدخانه) دانشگاه کاشان و دوربین عکاسی Canon 5D توسط ایرج صفایی انجام شده است. در تصویر، هسته مرکزی دنباله‌دار و سپر اولیه نزدیک هسته را می‌توان دید.

دنباله‌دارها توده‌هایی از یخ گازهایی همچون متان، آمونیاک، بخار آب و ... هستند که ذرات گرد و غبار و سنگ‌ریزه درون آنها محبوس شده است. این توده‌های یخ کثیف، در مدار بیضی کشیده، دور خورشید می‌چرخند. با نزدیک شدن دنباله‌دار به خورشید، بخشی از یخ‌ها بخار شده و گرد و غبار و سنگ‌ریزه درون آن آزاد می‌شود. این ذرات همراه با بخار همان گازها، دُم یا گیسوی دنباله‌دار را ایجاد می‌کنند.

دریافت آگاهی بیشتر:

کلیدواژه‌ها: دنباله دار دنباله‌دار دنباله‌دار سوشینشان-اتلس دنباله‌دار سوچینشان-اتلس ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان