ساعت آفتابی سنگ آرامگاه پروفسور کیاست پور

به کوشش رضا منجمی، آرامگاه پروفسور احمد کیاست پور, ساعت آفتابی شد

۲۷ دی ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۲ کد : ۱۰۸۰۲ ساعت آفتابی خبرها

یک ساعت آفتابی افقی با قابلیت نشان دادن ساعت خورشیدی محلی بر آرامگاه پروفسور احمد کیاست پور ساخته شد. طرح اولیه با همکاری دکتر محمد باقری آماده شده و محاسبات، طراحی و ساخت این سازه نجومی توسط رضا منجمی، از دانشجویان دکتر کیاست پور انجام شده است. پروفسور کیاست پور علاوه بر فعالیت های نجومی حرفه ای در توسعه نجوم آماتوری در ایران نقشی پررنگ داشته و در خانه شخصی خود چند ساعت آفتابی ساخته است. اکنون پس از درگذشت ایشان، شاگردش کاری کرد که سنگ آرامگاه این معلم دوست داشتنی هنوز تخته سیاهی برای آموزش باشد. این ساعت آفتابی در قطعه نام آوران باغ رضوان اصفهان و در بالای سنگ آرامگاه پروفسور کیاست پور ساخته شده است. این نخستین ساعت آفتابی است که بر آرامگاهی در ایران ساخته شده است.
رضا منجمی از منجمان آماتور شهر اصفهان است که مدتی هم مسئولیت مرکز نجوم ادیب اصفهان را بر عهده داشته‌اند.

کلید واژه ها: ساعت آفتابی اخترشناسان ایران رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان

( ۱ )