شمشیر شکارچی

ثبت تصویری از محدوده شمشیر شکارچی در رصدخانه دانشگاه کاشان

۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۶:۵۸ کد : ۱۱۶۵۶ رسدخانه خبرها چشم‌انداز آسمان

پیکر آسمانی شکارچی زیباترین پیکر آسمانی در آسمان زمستانی است. این پیکر آسمانی را در شبهای پایانی تابستان، پیش از سر زدن خورشید هم می‌تواند دید. در بخشی از این پیکر آسمانی که شمشیر شکارچی نامیده می‌شود، دو ابرگونه(سحابی) هست که تنها با تلسکوپ آنها را می‌توان پیدا کرد. ابرگونه شکارچی(یا سحابی جبار) درخشان‌ترین ابرگونه آسمان هم هست (میانه تصویر) که بسته به دمای هر بخش به رنگهای گوناگون دیده می‌شود. در کنار آن (سمت چپ تصویر) یک ابرگونه کم فروغ آبی رنگ هم هست که به سادگی نمی‌توان آن را پیدا کرد. این دو جرم آسمانی از ابرگونه‌هایی هستند که ستارگان در آنها زاده می‌شوند. ایرج صفایی مسئول رصدخانه دانشگاه کاشان در بامداد شنبه 22 شهریور 1399 تصاویری از این بخش از آسمان گرفته که یکی از آنها را با اندکی پردازش در زیر می توانید ببینید. این تصویر با استفاده از تلسکوپ TALL 125mm و دوربین Canon 5D ثبت شده است.

( ۱ )