تصویربرداری از ستاره T CrB پیش از انفجار نواختری

تصویربرداری از ستاره T CrB در رسدخانه دانشگاه کاشان توسط ایرج صفایی پیش از انفجار نواختری

۰۷ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۳:۴۵ کد : ۲۴۲۲۳ پدیده های نجومی خبرها

ستاره T CrB یا  HIP 78322 یک ستاره دوتایی در پیکر آسمانی تاج شمالی است. گمان می‌رود که در تابستان 1403 انفجار نواختری در این ستاره رخ بدهد. از آنجا که این ستاره بسیار کم نور است، پیش از انفجار نواختری با چشم نمی‌توان آن را دید. تنها با تلسکوپ شاید بتوان آن را در آسمان پیدا کرد. اما پس از انفجار، برای یک یا چند روز درخشش آن تا اندازه یک ستاره عادی افزایش می‌یابد. برآورد می‌شود که در آن هنگام بتوان آن را با چشم دید.

در تصویر زیر جایگاه ستاره T CrB نشان داده شده است. در سمت راست دو ستاره با درخشندگی ظاهری نزدیک به آن را می‌توانید ببینید. ستاره سمت راست بالا HIP 78259 با درخشندگی (قدر) ظاهری نزدیک به ده و نیم و ستاره سمت راست پایین HIP 78319 با درخشندگی (قدر) ظاهری نزدیک به نه و نیم است. ستارگان کم نور دیگری هم در تصویر دیده می‌شود.

تصویربرداری با تلسکوپ اصلی رصدخانه (رسدخانه) دانشگاه کاشان در نیاسر و دوربین Canon 5D توسط ایرج صفایی در بامداد یکشنبه 7 امرداد 1403 انجام شده است. زمان نوردهی 30 ثانیه بوده است.

تصویر دوم نقشه آسمان پیکر آسمانی تاج شمالی است که جایگاه ستاره T CrB با دایره سرخ نشان داده شده است.