همنشینی ماه، هرمزد و بهرام ۱۴۰۳

بامداد چهارشنبه هفتم شهریور ۱۴۰۳ ماه با دو ستاره رونده هرمزد و بهرام همنشین می‌شود

۰۶ شهریور ۱۴۰۳ | ۱۲:۰۷ کد : ۲۴۳۱۹ پدیده های نجومی خبرها

اندکی پس از نیمه‌شب سه‌شنبه 6 شهریور 1403 ماه همراه با دو ستاره رونده (به تازی سیاره) هرمزد (به تازی مشتری) و بهرام (به تازی مریخ) سر می‌زنند. در این زمان ماه با هرمزد و بهرام همنشین است. این همنشینی (به تازی مقارنه) در پیکر آسمانی گاو نر (به تازی ثور) رخ می‌دهد. در نوشتارهای قدیمی، همنشینی بیش از دو جرم آسمانی را گردهم آمدن (به تازی اجتماع) هم می‌نوشته‌اند. بنابراین در ساعت‌های نخستین بامداد چهارشنبه 7 شهریور 1403 می‌توان ستاره رونده هرمزد را همچون نقطه‌ای درخشان سمت راست و البته کمی بالاتر و در نزدیکی ماه دید. ستاره رونده بهرام هم نقطه سرخ رنگ کم نوری است که در سمت راست و کمی پایین‌تر از ماه دیده خواهد شد.

نگارش: ایرج صفایی

کلید واژه ها: ماه ستاره رونده بهرام هرمزد رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان