دومین نشست علمی چارتاقی نیاسر

گزارش برگزاری دومین نشست علمی چارتاقی نیاسر

۰۱ دی ۱۳۸۸ | ۱۹:۴۷ کد : ۷۴۰۴ چارتاقی
در آستانه سال جهانی نجوم، دومین نشست علمی چارتاقی نیاسر در رصدخانه دانشگاه کاشان برگزار شد

در آستانه سال جهانی نجوم و به استقبال همایش بین‌المللی چارتاقی‌ها، دومین نشست علمی چارتاقی نیاسر همزمان با انقلاب زمستانی در رصدخانه دانشگاه کاشان برگزار شد.

در این نشست علمی علاقمندان به علم نجوم و اخترباستان شناسانی از شهرهای تهران،‌ اصفهان، شیراز، شهرضا، قم، کاشان و ... رخداد انقلاب زمستانی را با طلوع خورشید از میان ستون‌های سر به فلک کشیده بنای دیرینه چارتاقی نیاسر رصد کردند.

کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان در این نشست به اهمیت چارتاقی‌ها اشاره نمود و خواستار توجه ویژه مسئولین به وضعیت این بناها شد.

آقای صفایی در این نشست ضمن اشاره به فعالیتهای ‍تحقیقاتی رصدخانه دانشگاه کاشان در خصوص نجوم قدیم و بناهای نجومی، مطالبی در خصوص بناهای تاریخی و به خصوص آتشکده نیاسر و همچنین ساخت و طراحی استرلاب و استفاده از این ابزار پرتوان نجومی ارائه نمودند.

وی، دوری انسان از طبیعت، اثرات مخرب آلودگی‌های نوری، ایجاد اختلال در طبیعت به دست انسان و ... را ریشه بسیاری از مشکلات کنونی ما در مقوله نجوم دانست.

آتشکده نیاسر یکی از آثار مهم به جای مانده از دوره ساسانیان است.

کلید واژه ها: آتشکده نیاسر رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان