رصد هلال ماه رجب

رصد و تصویر برداری از هلال ماه رجب در رصدخانه دانشگاه کاشان

۲۳ خرداد ۱۳۸۹ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۵۸۲ کاربرد نجوم در دین خبرها

غروب روز یک شنبه 23/3/1389 هلال ماه رجب سال 1431 در این رصدخانه مشاهده شد. این هلال در ساعت 8:17 با دوربین دوچشمی 110*20 و در ساعت 8:24 با چشم غیر مسلح مشاهده گردید. در این رصد آقای ایرج صفایی کارشناص رصدخانه ، رصد اولیه را انجام داده و آقای کریمی نیز با اختلاف یکی دو دقیقه پیگیر بودند. و علاوه بر ابزارهای فوق از دوربین دوچشمی 90*20 و تلسکوپ 6 اینچ نیز استفاده شد. به دلیل اینکه رصد این هلال بسیار ساده بود. روش رصد هلال در روز که در این رصدخانه معمول می باشد، استفاده نشد. بلکه از روش سنتی رصد هلال ولی باز هم قبل از غروب کامل خورشید مشاهده گردید. سپس با تصاویری از این هلال از پشت تلسکوپ 6 اینچ و دوربین دوچشمی تهیه گردید.
 در زمان اولین رصد ماه در ارتفاع حدود 11 درجه و جدایی زاویه ای حدود 15 درجه با خورشید بود. تصویر زیر با استفاده از دوربین موبایل و از پشت چشمی تلسکوپ 6 اینچ تهیه شده است. و زمانی را نشان میدهد که ماه به نزدیکی کوه رسیده است.

کلید واژه ها: رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان هلال ماه نو ماه