اختفای سیارک پراگا

اختفای سیارک پراگا با یکی از ستارگان صورت فلکی دوپیکر ( جوزا ) که در بسیاری از نقاط ایران قابل رصد می باشد.

۱۱ فروردین ۱۳۹۰ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۷۳۲ اختفا

شامگاه جمعه 12 فروردین 1390  در ساعت 23 و 25 دقیقه به ساعت رسمی ایران ( 18 و 55 دقیقه به ساعت جهانی ) سیارک پراگا با قطری در حدود 96 کیلومتر و قدر ظاهری 13.3 از روبروی یکی از ستارگان صورت فلکی دو پیکر ( جوزا ) با قدر ظاهری 10.5 عبور می کند. این اختفاء از بسیاری از مناطق ایران به وسیله تلسکوپ قابل مشاهده می باشد. در هنگام اختفاء شدت نور ظاهری ستاره کاهش پیدا کرده و در صورت ثبت مدت زمان کاهش نور ظاهری، محاسبه قطر سیارک ، تاحدودی مقدور می باشد. اما اگر داده ها از نقاط مختلف بصورت همزمان رصد شود، محاسبه سرعت زاویه ای سیارک نیز میسر خواهد بود.

در تصویر زیر می توانید مناطقی از اروپا و خاورمیانه  را که پدیده اختفاء قابل رصد است ، مشاهده می کنید. رصدخانه دانشگاه کاشان نیز در نوار قابل رصد قرار گرفته است. جهت مشاهده بهتر تصاویر می توانید آنها را ذخیره کنید.

در دو تصویر زیر به ترتیب ابتدا موقعیت سیارک در هنگام اختفاء را در صورت فلکی دو پیکر مشاهده نمایید و سپس  تصویر قابل مشاهده از آسمان در داخل تلسکوپ را ببینید:

گردآوری و نگارش: ایرج صفایی

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت زیر مراجعه نمایید:

کلید واژه ها: اختفا اختفای نجومی سیارک رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان