تجلیل از پیشکسوت نجوم آماتوری کاشان

تجلیل از آقای حبیب اله طُریحی پیشکسوت نجوم آماتوری منطقه کاشان در رصدخانه دانشگاه کاشان

۰۵ آذر ۱۳۹۷ | ۱۹:۴۶ کد : ۹۱۶۱ گروههای نجومی خبرها

به ابتکار ایرج صفایی، مسئول رصدخانه دانشگاه کاشان، شامگاه دوشنبه 5 آذر 1397 از آقای حبیب اله طریحی، پیشکسوت نجوم آماتوری کاشان در این رصدخانه تجلیل شد. این مهم قرار بود همزمان با برگزاری همایش نجوم و گردشگری فضاپایه انجام گیرد. اما به دلیل برنامه ریزی نامناسب و به هم ریختگی پایان همایش، مراسم اهدای جوایز برگزار نشد.
حبیب اله طُریحی متولد 1335 در شهر کاشان، از کودکی کنجکاو بوده و از اوایل دهه چهل علاقمند نجوم شده و فعالیت خود را در این راستا آغاز نمودند. آقای طریحی تبلیغات برای سفر به کره ماه همچنین مطالعه کتابهای آیزاک آسیموف را از موارد ایجاد انگیزه در این مسیر می داند. ایشان از اوایل دهه پنجاه همزمان با آغاز همکاری خود با آموزش و پرورش شهرستان کرج، تدریس نجوم را بصورت غیر رسمی آغاز نمود.  طی مدارج تحصیلی: دیپلم علوم طبیعی، فوق دیپلم مکانیک و لیسانس تکنولوژی آموزشی، راه را برای ذهن جستجوگر ایشان هموار ساخت، تا بیشتر به مطالعه و تدریس دانش ستاره شناسی بپردازد. با انتقال به آموزش و پرورش کاشان از اوایل دهه شصت به توسعه نجوم آماتوری در منطقه کاشان پرداختند. برجسته ترین فعالیت های ایشان، ساخت تلسکوپهای شکستی از نوع تلسکوپ گالیله و آموزش روش ساخت آن به دانش آموزان و راه اندازی آسمان نما در کانون جوانه ها و کانون الزهرای کاشان بوده است. نگارش چندین مقاله با موضوعات: شناخت صورتهای فلکی، سیارات منظومه خورشیدی و بررسی امکان وجوت حیات در سایر کرات از دیگر فعالیت های ایشان است. آقای طریحی طی سالها تدریس دروس فیزیک و زمین شناسی در سطح دبیرستان توانسته است دانش آموزان زیادی را به دانش اخترشناسی علاقمند نماید. این علاقمندی به سادگی در منطقه کاشان و آران و بیدگل قابل مشاهده است. تعدادی از شاگردان ایشان از جمله پایگذاران انجمن نجوم سپر کاشان در سال 1381 بوده و اکنون از مربیان نجوم آماتوری منطقه شمال استان اصفهان محسوب می شوند.