فیلم‌برداری از سر زدن ماه

فیلم‌برداری از برآمدن ماه از میان آلودگی هوای کویر مرکزی ایران توسط ایرج صفایی در رصدخانه دانشگاه کاشان

۱۳ دی ۱۳۹۹ | ۱۳:۰۳ کد : ۱۷۱۳۷ فیلم ها پدیده های نجومی خبرها

این روزها آلودگی هوا در ایران بیداد می‌کند. تا جایی که هاله‌ای آسمان کویر مرکزی ایران از جمله شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل را فرا گرفته است. شامگاه آدینه 12 دی 1399 ایرج صفایی در رصدخانه دانشگاه کاشان از رخداد سر زدن (طلوع) ماه تصویربرداری کرده و سپس پویانمایی نموده است. هاله سیاه رنگی که در ابتدای کلیپ بخش پایینی ماه را پوشانیده است، آلودگی هوا است. ماه اندک اندک از میان این هوای آلوده خود را بیرون می‌کشد. زمان واقعی تصویربرداری حدود چهار دقیقه بوده که در اینجا در 8 ثانیه خلاصه شده است. پدیده شکسته شدن نور در لبه افق که موجب می‌شود ماه بصورت بیضی دیده شود همچنین اثر تلاطم جو که باعث اعوجاج شکل ظاهری ماه می‌شود به خوبی دیده می‌شود.

کلید واژه ها: ماه آلودگی هوا سر زدن ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان