تصویربرداری از خوشه ستاره‌ای M۱۰۳

تصویربراری از خوشه ستاره‌ای M۱۰۳ توسط ایرج صفایی در رسدخانه دانشگاه کاشان

۰۴ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۱:۲۲ کد : ۱۷۴۹۶ رسدخانه آموزشها خبرها چشم‌انداز آسمان

خوشه ستاره‌ای M103 یا NGC 581 در پیکر آسمانی نشسته بر صندلی(ذات الکرسی) بوده و از حدود ۱۷۲ ستاره تشکیل شده است. این خوشه ستاره‌ای از نوع خوشه‌های ستاره‌ای باز است و در فاصله حدود ده هزار سال نوری از زمین قرار گرفته است. این جرم آسمانی یکی از دورترین خوشه‌های ستاره‌ای باز کشف شده در کهکشان ما است. عمر این خوشه ستاره‌ای حدود دو و نیم میلیون سال است. بنابراین عمر زیادی ندارد با این حال یک غول سرخ در بین ستارگان آن وجود دارد که در مرکز تصویر به رنگ زرد می‌توان دید. گفتنی است که ستارگان معمولا در پایان عمر خود به غول سرخ تبدیل می‌شوند. می‌توان چنین نتیجه گرفت که غول سرخ موجود در این خوشه باید در ابتدا ستاره بسیار بزرگی بوده باشد. زیرا هرچه ستاره‌ای بزرگتر باشد سرعت واکنش‌های هسته‌ای درون آن تندتر بوده و عمر کوتاه‌تری خواهد داشت. تصویربرداری از این خوشه ستاره‌ای توسط ایرج صفایی با استفاده از تلسکوپ اصلی رسدخانه دانشگاه کاشان انجام گرفته است.

⚠️بازنشر مطالب این وبسایت تنها بعد از دریافت مجوز امکان‌پذیر است⚠️

کلید واژه ها: خوشه خوشه ستاره ستاره غول سرخ کهکشان کهکشان راه شیری M103 ایرج صفایی رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان