ابرهای رقیق در غروب نیاسر

تصویربرداری از ابرهای رقیق، هنگام غروب در آسمان نیاسر توسط ایرج صفایی

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۷:۱۳ کد : ۱۷۵۸۲ خبرها چشم‌انداز آسمان

وجود ابرهای مانع بزرگی برای مشاهده آسمان و ثبت داده‌های ستاره‌شناسی است. گاهی ضخامت ابر زیاد است. این گونه ابرها به سادگی حتی در شب دیده می‌شوند. بنابراین ثبت تصاویر یا داده‌های اخترشناسی با وجود این دسته از ابرها امکان‌پذیر نیست. اما گاهی ضخامت ابر بسیار کم است. در هنگام شب گرچه ستارگان در بین این ابرها قابل دیدن است. اما ضخامت این دسته از ابرها متغیر بوده و عبور این دسته از ابرها در هنگام رصد، در ثبت بسیاری از داده‌های رصدی اختلال ایجاد می‌کند. با این وجود چشم‌انداز بازتاب نور خورشید در هنگاه غروب توسط آنها بسیار زیبا است. این تصویرها را ایرج صفایی مسئول رسدخانه دانشگاه کاشان در آسمان نیاسر ثبت کرده است.

کلید واژه ها: ابرها آسمان ابرهای رقیق آسمان نیاسر چشم انداز آسمان ایرج صفایی رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان