فیلم‌برداری از کیوان

فیلم‌برداری از سیاره کیوان از پشت تلسکوپ اصلی رسدخانه دانشگاه کاشان توسط ایرج صفایی

۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۲:۲۹ کد : ۱۸۰۱۶ فیلم ها خبرها چشم‌انداز آسمان

سیاره کیوان (زحل) یک غول گازی است، که بیشتر از هیدروژن و هلیم تشکیل شده و حجمی نزدیک به ۸۰۰ برابر کره زمین دارد. این سیاره در ناحیه استوایی با سرعت یک دور در ۱۰ ساعت و ۳۴ دقیقه به دور خود می‌چرخد. ولی در قطبین  سرعت چرخش کُندتر است. تا حدودی اثر چرخش سیاره را از جو بیرونی سیاره می‌توان در تصویر دید. حلقه‌ها اما تکه‌های بسیار زیاد سنگ و یخ هستند، که گِرد سیاره می‌چرخند. شکاف کاسینی را در میان حلقه‌ها می‌توانید ببینید. نور بازتاب شده از کیوان وارد جو زمین می‌شود. جابجایی لایه‌های اتمسفر ایجاد تلاطم می‌کند و وضوح تصویر را کاهش می‌دهد. فیلم‌برداری در شامگاه شنبه 6 شهریور 1400 توسط ایرج صفایی، مسئول رسدخانه دانشگاه کاشان و با استفاده از تلسکوپ اصلی این رسدخانه انجام گرفته است.

⚠️بازنشر مطالب این صفحه تنها بعد از دریافت مجوز امکان‌پذیر است⚠️

لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: سیاره کیوان سیاره ها زحل فیلم‌برداری ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان