ماه گرفتگی نیم‌سایه‌ای در یک قاب

چیدمانی از عکسهای ماه‌گرفتگی نیم‌سایه‌ای ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ که در رسدخانه دانشگاه کاشان تصویربرداری شده است

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۵:۱۳ کد : ۲۱۸۴۰ گرفتگی ماه و خورشید پدیده های نجومی خبرها

شامگاه آدینه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ ماه‌گرفتگی نیم‌سایه‌ای رخ داد. ایرج صفایی در رسدخانه (رصدخانه) دانشگاه کاشان در نیاسر از این پدیده تصویربرداری نموده است. در این تصویر می‌توان دگرگونی درخشندگی ماه را در گذر زمان دید. در عکس نخست که در سمت چپ تصویر دیده می‌شود، ماه لبه افق بوده و نور ماه از لایه ضخیم‌تری از اتمسفر زمین عبور کرده و کم‌نورتر و رنگ آن اندکی به رنگ زرد نزدیک است. عکس میانی، میانه گرفت یعنی کم‌نورترین زمان ماه است و عکس سمت راست تصویر هم از زمان پایان گرفتگی است. گرچه ماه‌گرفتگی نیم‌سایه‌ای با چشم چندان قابل تشخیص نیست. عکس‌برداری و کنار هم چیدن آنها می‌تواند گویای کاهش درخشندگی نور ماه باشد.

⚠️بازنشر مطالب این وبسایت ممنوع است⚠️

کلید واژه ها: ماه ماه گرفتگی ماه گرفتگی نیم‌سایه‌ای ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان