همنشینی کیوان و اَبَرماه، هشتم شهریور ۱۴۰۲

همنشینی کیوان و اَبَرماه در شامگاه چهارشنبه هشتم شهریور ۱۴۰۲ رخ می‌دهد

۰۷ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۵:۲۵ کد : ۲۲۳۰۹ پدیده های نجومی خبرها

شامگاه چهارشنبه هشتم شهریور 1402 ماه با سیاره کیوان (به تازی زُحل) همنشین می‌شود. این همنشینی (به تازی مقارنه یا قِران) در پیکر آسمانی آبریز (به تازی دَلو) رخ می‌دهد. در این زمان ماه تقریبا در نزدیکترین فاصله مداری خود به زمین قرار دارد. بنابراین اندکی بزرگتر از به چشم می‌آید، که بدان اَبَرماه می‌گویند. در این شب فاصله ماه تا زمین نزدیک به 384400 کیلومتر است. سیاره کیوان هم نقطه کوچکی با جدایی زاویه‌ای نزدیک به سه درجه در بالای ماه دیده خواهد شد. گرچه دیدن اَبَرماه با چشم شاید کمی جالب باشد. اما اگر قرار باشد با تلسکوپ دیده شود، بزرگنمایی تلسکوپ چنان زیاد است که چند درصد بزرگتر دیده شدن ماه در زمان اَبَرماه چندان به چشم نمی‌آید.

نگارش: ایرج صفایی

کلید واژه ها: ماه اَبَرماه سیاره کیوان سیاره کیوان همنشینی مقارنه ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان

( ۱ )