ساعت آفتابی دانشگاه دامغان

آشنایی با ساعت آفتابی افقی دانشگاه دامغان

۲۳ بهمن ۱۴۰۲ | ۰۲:۴۲ کد : ۲۳۳۱۳ ساعت آفتابی خبرها

ساعت آفتابی دانشگاه دامغان از نوع افقی است. این سازه نجومی ساختار ساده‌ای دارد. بر روی یک پایه که اطراف آن آجرکاری شده، موزاییک فرش شده و حاشیه صفحه ساعت هم از سنگ سفید است. تقسیمات ساعت با فاصله پنج دقیقه انجام شده و شماره‌های ساعت هم بر روی سنگ سفید لبه صفحه حجاری شده است. شاخص ساعت یک ورق فولادی با ساختاری نسبتا ساده است. نام سازنده ساعت و زمان ساخت آن مشخص نیست. ایرج صفایی، مسئول رسدخانه (رصدخانه) دانشگاه کاشان در بازدیدی که در روز 8 دی 1390 از این ساعت آفتابی داشتند، عکس‌هایی از آن سازه گرفته و اطلاعات ساعت را در اختیار دکتر محمد باقری قرار دادند. دکتر باقری هم در مقاله فهرست ساعت‌های آفتابی ایران در شماره 67 به این ساعت آفتابی اشاره نمودند.

بی‌گمان ساعت‌های آفتابی و شاخص‌های نیمروز بسیاری در جای‌جای ایران پهناور ساخته شده که هنوز تعدادی از آنها شناخته شده نیست. امید است با معرفی هرکدام، شناخت بهتری از ایران بزرگ بدست آوریم.

کلید واژه ها: ساعت آفتابی دانشگاه دامغان ایرج صفایی رسدخانه دانشگاه کاشان رصدخانه دانشگاه کاشان