هفت اورنگ و رسدخانه

تصویربرداری از هفت اورنگ یا هفت برادران، ستارگانی از پیکر آسمانی خرس بزرگ بر فراز رسدخانه دانشگاه کاشان توسط ایرج صفایی

۲۵ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۳ کد : ۲۳۳۳۲ خبرها چشم‌انداز آسمان

هفت اورنگ یا هفتورنگ به معنی هفت تخت پادشاهی که در بین مردم به هفت برادران هم شناخته می‌شود، تعدادی از ستارگان درخشان پیکر آسمانی خرس بزرگ (به تازی صورت فلکی دُب اکبر) است که از آنها برای یافتن ستاره قطبی یا همان ستاره شمالی بهره گرفته می‌شود. تازیان بدین ستارگان بنات و نعش کبیر، (یعنی دختران و نعش پدرشان) می‌گویند. در آموزش جهت‌یابی به این مجموعه ستاره ملاقه‌ای هم گفته می‌شود.

در اینجا ایرج صفایی از هفت‌اورنگ بر فراز ساختمان رسدخانه (رصدخانه) دانشگاه کاشان تصویربرداری نموده است. در تصویر دوم، چگونگی پیدا کردن جایگاه ستاره قطبی با این مجموعه از ستارگان نشان داده شده است.

بازنشر مطالب این وبسایت ممنوع است.

کلید واژه ها: ستاره ستارگان هفت برادران هفت اورنگ ستاره قطبی ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان