ساعت آفتابی مسجد حکیم اصفهان

آشنایی با ساعت آفتابی قدیمی مسجد حکیم اصفهان

۲۵ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۳:۴۶ کد : ۲۴۰۵۸ ساعت آفتابی خبرها

ساعت آفتابی مسجد حکیم اصفهان از نوع عمودی است که بر روی یک دیواره که امتداد آن دقیقا در راستای شرق و غرب است، ساخته شده است. تقسیمات ساعت با فاصله یک ساعت است و ساعت خورشیدی محلی را نشان می‌دهد. بنابراین در این سازه، ساعت 12 برابر با نیمروز یا همان لحظه اذان ظهر است. گفته می‌شود که این مسجد پیشتر یک ساعت آفتابی یا شاخص نیمروز قدیمی‌تر داشته که خراب شده و به جای آن در دوره پهلوی، این ساعت آفتابی ساخته شده است. عکس‌ها توسط ایرج صفایی، مسئول رسدخانه (رصدخانه) دانشگاه کاشان در روز پنج‌شنبه 30 خرداد 1392 به مناسبت جشنواره ساعت‌های آفتابی اصفهان گرفته شده است.

کلید واژه ها: ساعت آفتابی اصفهان رصدخانه ساعت آفتابی عمودی ساعت آفتابی مسجد حکیم اصفهان ایرج صفایی رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان

( ۲ )