چیدمانی از عکس‌های برآمدن اَبَرماه بر فراز آتشکده نیاسر

۳۰ مرداد ۱۴۰۳ | ۲۱:۵۳ کد : ۲۴۲۹۲ چارتاقی خبرها چشم‌انداز آسمان

مدار ماه به دور زمین دایره نیست. بنابراین گاهی ماه در مدار خود به زمین نزدیکتر و گاه دورتر است. زمانی که ماه نزدیکتر به زمین باشد، اندکی بزرگتر به نظر می‌رسد. هرچند در هر دوره تناوب مداری، ماه یک بار در نزدیکترین فاصله قرار می‌گیرد. اما تنها زمانی که ماه کامل باشد و همزمان در نزدیکترین فاصله از زمین هم باشد، بدان اَبَرماه می‌گویند. در این سال‌ها دوستداران اخترشناسی هر بار که قرار است پدیده ابرماه روی بدهد از پیش نام ویژه‌ای هموچون ماه صورتی، ماه توت فرنگی، ماه آبی و ... به آن می‌دهند. گرچه از دیدگاه دانش اخترشناسی چنین نام‌هایی چندان درست به نظر نمی‌رسد. اما تلاشی است تا در دوران گسترش فناوری و به ویژه آلودگی نوری، برخی را بر آن دارد که نیم‌نگاهی هم به آسمان و درخشش زیبای ماه در پهنه سپهر بیندازند.

عکس‌ها در شامگاه دوشنبه 29 امرداد 1403 از زمان برآمدن ماه بر فراز آتشکده نیاسر توسط ایرج صفایی، مسئول رسدخانه (رصدخانه) دانشگاه کاشان گرفته شده، که پس از پردازش در تصویر زیر می‌توانید ببینید.

کلید واژه ها: ماه اَبَرماه آتشکده نیاسر ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان