مقارنه ناهید و هرمزد ۹۳

بامداد فردا دوشنبه ۲۷ امرداد ۱۳۹۳سیاره ناهید در کنار سیاره هرمزد قرار می گیرد.

۲۶ مرداد ۱۳۹۳ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۷۵۸ پدیده های نجومی
تعداد بازدید:۳۴۰


در روز دوشنبه و سه شنبه 27 و 28 امرداد 1393 اندکی پس از سپیده دم دو سیاره بسیار درخشان آسمان یعنی ناهید(یا زهره) و هرمزد(یا مشتری) در سمت شرق در فاصله بسیار نزدیکی قرار می گیرند. این پدیده بسیار زیبای نجومی با چشم غیر مسلح به راحتی قابل مشاهده است. هرچند رصد آن با تلسکوپهای آماتورری نچندان بزرگ نیز قابل انجام است. تصویر برداری از این پدیده نادر نجومی با دوربینهای حرفه ای به تنهایی و یا با مناظر طبیعی یا تاریخی ایران می تواند به عنوان تمرینی برای عکاسی نجومی باشد. اما از پشت تلسکوپهای کوچک هم می توان از این پدیده تصویر خوبی ثبت نمود. این پدیده در صورت فلکی خرچنگ یا سرطان در حالی قابل مشاهده است که دو سیاره درخشان آسمان در کنار خوشه ستاره ای کندوی عسل قرار گرفته و منظره نجومی بسیار جذابی را ایجاد می کند.
بر اساس محاسبات برای مختصات رصدخانه دانشگاه کاشان در روز دوشنبه طلوع کامل دو سیاره در ساعت 5:04 به ساعت رسمی ایران خواهد بود. اما از آنجا که نورخورشید از جذابیت این پدیده خواهد  کاست، رصد این پدیده در 20 دقیقه نخست بعد از طلوع بسیار زیباست. جدایی زاویه ای این دو سیاره در هنگام طلوع حدود 16 دقیقه قوسی است. زاویه سمت طلوع این دو سیاره حدود 67 درجه شرقی است. در حالی که خوشه ستاره ای کندوی عسل در فاصله حدود  50 دقیقه قوسی در سمت چپ این دو سیاره قرار گرفته است.
در روز سه شنبه سیاره ناهید از کنار هرمزد عبور کرده و در فاصله 50 دقیقه قوسی در پایین سیاره هرمزد و خوشه کندوی عسل قرار می گیرد. بنابراین طلوع ناهید در ساعت 5:05 رخ داده و این مقارنه قابل مشاهده است.
 


نظر شما :