ارائه سمینار با موضوع ربع و کاربرد آن در نجوم قدیم

ارائه سمینار با موضوع "ربع و کاربرد آن در نجوم قدیم" بعداز ظهر شنبه ۸۹/۱۲/۷ توسط ایرج صفایی کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان در دانشگاه زنجان

۰۸ اسفند ۱۳۸۹ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۸۷۳ همایشها ابزارهای نجوم قدیم اخترشناسی باستان

در این سمینار که ساعت 15:30 شنبه هفتم اسفند 1389 در کلاس 6 فیزیک دانشکده علوم دانشگاه زنجان برگزار شد. ایرج صفایی کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان به  کاربرد انواع ربع ( quadrant )در نجوم قدیم  پرداخته. و ضمن تحلیل ساختار انواع ربع ثابت، همچون ربع جداری ، سدس فخری ( به عنوان ابزاری که از ساختار ربع الگوبرداری شده ) ، ذات السمت والارتفاع و دوربعی ، درمورد کاربرد این ابزارها در رصدخانه مراغه و سمرقند با تصاویر انیمیشن توضیحاتی را بیان کردند. ربع مقنطر ، ربع آفاقی ، ربع مجیب ، ربع ساعتی و سکستانت ( به عنوان ابزاری که از ساختار سدس فخری و ربع الگوبرداری شده و با تکامل آن در دریانوردی مورد استفاده گسترده قرار گرفته است ) را به عنوان ربع های قابل حمل تحلیل نموده و چگونگی محاسبه و طراحی آن را بازگو کردند. و در ادامه در خصوص تلفیق سه نمونه ربع قابل حمل در یک ابزار و ساخت آن از جنس فلز برنج گزارشی را ارائه نمودند.

کلید واژه ها: استرلاب اسطرلاب ساعت آفتابی