گذر جسمی از روبروی خورشید

فیلم‌برداری از گذر یک جسم از روبروی خورشید در هنگام تصویربرداری از لکه‌ها و شراره‌های خورشیدی توسط ایرج صفایی در رسدخانه دانشگاه کاشان

۱۹ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۶:۳۷ کد : ۱۸۰۳۲ فیلم ها پدیده های نجومی خبرها چشم‌انداز آسمان

بعد از ظهر سه‌شنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ هنگامی که ایرج صفایی مسئول رسدخانه دانشگاه کاشان در حال فیلم‌برداری از عوارض سطحی خورشید با استفاده از تلسکوپ خورشیدی بود. در فیلم بر روی سطح خورشید، لکه‌های خورشیدی و در کناره‌های آن شراره‌های خورشیدی را می‌توانید ببینید.اما یک جسم به ظاهر مستطیل شکل از روبروی خورشید گذر کرد. با توجه اندازه ماهواره‌ها، اندازه ظاهری جسم نسبتا زیاد است. همچنین مسیر عبور کاملا مستقیم است. از آنجا که فیلم‌برداری در فیلتر هیدروژن آلفا انجام گرفته است. ممکن است اثر تلاطم جو را حذف کرده باشد. با این وجود ریداد جالبی بود. بیشترین احتمال این است که یک پرنده بوده باشد. هرچند اینکه هواپیما، ماهواره یا پسماند فضایی هم باشد دور از ذهن نیست. در اینجا سرعت فیلم تا یک پنجم گذر زمان واقعی کاهش یافته است.

لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: لکه خورشیدی شراره خورشیدی ماهواره تلسکوپ تلسکوپ خورشیدی خورشید ایرج صفایی رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان