خوشه ستاره‌ای گوی‌سان M۱۵

تصویربرداری از خوشه ستاره‌ای گوی‌سان M۱۵ توسط ایرج صفایی در رسدخانه دانشگاه کاشان

۱۵ آبان ۱۴۰۰ | ۱۳:۴۷ کد : ۱۸۲۷۷ خبرها چشم‌انداز آسمان

خوشه ستاره‌ای گوی‌سان M15 که از دیدگاه ما در پیکر آسمانی اسب بالدار دیده می‌شود، در فاصله ۳۳ هزار سال نوری از زمین است. جِرم این خوشه ستاره‌ای بیش از پانصدهزار برابر جرم خورشید است. این خوشه یکی از متراکم‌ترین خوشه‌های ستاره‌ای در کهکشان راه شیری است که عمر آن نزدیک به ۱۲ میلیارد سال است. تعداد ستارگانش به بیش از یکصدهزار می‌رسد. قدر ظاهری این خوشه زیبا نزدیک به ۶ است. بنابراین به وسیله دوربین دوچشمی و تلسکوپ‌های کوچک به سادگی دیده می‌شود. ساعت‌های آغازین شب در فصل پاییز زمان مناسبی برای دیدن این جرم آسمانی است. تصویر توسط ایرج صفایی با استفاده تلسکوپ اصلی رسدخانه دانشگاه کاشان تصویربرداری شده است.

⚠️بازنشر مطالب این وبسایت ممنوع است⚠️

کلید واژه ها: تلسکوپ خوشه ستاره‌ای ایرج صفایی رصدخانه رسدخانه دانشگاه کاشان رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه