بازسازی تلسکوپ در فیزیک‌سرای دانشگاه کاشان

ایرج صفایی مسئول رسدخانه دانشگاه کاشان یک تلسکوپ دست‌ساز را در فیزیک‌سرای دانشگاه کاشان بازسازی و راه‌اندازی نمود

۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۲۳:۳۶ کد : ۲۳۶۶۱ آموزشها خبرها

در سال 1382 یکی از دانشجویان دانشگاه کاشان با نام وهاب نظری در چهارچوب درس پروژه کارشناسی و زیر نظر استاد حسین ارباب یک دستگاه تلسکوپ آماتوری ساخته بودند. این تلسکوپ از نوع بازتابی نیوتنی با پایه دابسونی است. قطر آینه اصلی این تلسکوپ نزدیک به پنج اینچ است که درون لوله‌ای از جنس آهن با لایه رنگ کوره نصب شده است. جنس پایه هم از چوب بوده که رنگ‌آمیزی شده است.

با گذشت سال‌ها برخی از قطعات تلسکوپ از آن کنده شده و برخی دیگر از تنظیم خارج شده بود. ایرج صفایی با هدف بازسازی ابزار، قطعات مورد نیاز را ساخته و یا تهیه کرده و پس از تنظیم این تلسکوپ آماتوری، آن را در فروردین 1403 دوباره راه‌اندازی نمود. هم‌اکنون از این تلسکوپ در فیزیک‌سرای دانشگاه کاشان نگهداری و بهره‌برداری می‌شود.

کلید واژه ها: تلسکوپ تلسکوپ آماتوری ایرج صفایی رسدخانه رصدخانه رصدخانه دانشگاه کاشان رسدخانه دانشگاه کاشان فیزیک‌سرای دانشگاه کاشان